Creative strategy director

Wij – Omnicom Public Relations Group – zijn een fullservice-communicatieadviesbureau, een collectief van drie internationaal toonaangevende public relations en public affairs bureaus; FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli. In Nederland werken we, vanuit onze kantoren in Amstelveen en Den Haag, met zo’n 50 getalenteerde adviseurs en specialisten.

Onze kracht en focus liggen op de sectoren healthcare & wellness en food & agriculture en daarnaast zijn we actief op klanten in sectoren als energie, technologie, financiële dienstverlening, consumer goods en overheid.

Voor de uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een vaste creative strategy director. Deze vacature volgt op een periode waarin we deze rol met freelancers hebben vervuld, en we nu iemand vast binnen ons team deze rol en team skills willen laten opbouwen. Jij bent degene die toezicht houdt op research en analytics, het ontwikkelen van insights en het uitdenken van creatieve en strategiebriefings. Daarnaast faciliteer je brainstorms en ontwikkel je campagne- en activatiestrategieën voor onze klanten. Uiteindelijk ben jij – onze creatieve strateeg – verantwoordelijk voor vernieuwende en opvallende ideeën en oplossingen die de klant verbazen en verrassen.

Jouw verantwoordelijkheden

  • Je bent een senior teammember en je inspireert, leidt en werkt samen met de adviseurs binnen de klantenteams, voor zowel bestaande als nieuwe klanten.
  • Op basis van onderzoek destilleer je insights en ontwikkel je geïntegreerde, digitale en social by design, creatieve strategieën voor onze klanten.
  • Je bent actief in nationale en internationale pitchteams voor new business en verantwoordelijk voor mooie creatieve presentaties.
  • Je begeleidt de ontwikkeling van toekomstige creativestrategycollega’s en bent de belangrijkste gesprekspartner voor de designers op de studio.

Wij vragen

  • Hbo/universitair werk- en denkniveau.
  • 8 tot 12 jaar relevante (senior) werkervaring, waarbij enkele jaren aan (marketing, communicatie) bureauzijde een voorwaarde is.
  • Sterke en overtuigende verbale en schriftelijke presentatie- en storytelling skills.
  • Moeiteloze presentatievaardigheden en (strategische)advisering voor zowel nationaal als internationaal publiek.
  • Ervaring in research, measurement is een pre.
  • Uitstekende beheersing van het Engels op near-native niveau, zowel schriftelijk als mondeling, gezien onze deels internationale opdrachten en samenwerkingen binnen de netwerken.

Jouw talent
Je bent een teamspeler en krijgt energie van het werken met verschillende mensen op verschillende projecten. Je bent initiatiefrijk, overtuigend, commercieel, gericht op het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten en het behalen van resultaten. Je bent kritisch, hebt oog voor detail en bewaakt de kwaliteit van onze creative-strategygedachte naar onze klanten. Verder zet je voor 60% in op beproefde tactics, voor 30% op wat je denkt dat kan werken, maar zeker ook voor 10% op experimenteren met nieuwe mogelijkheden.

Wij bieden
Een fulltimejob in Amstelveen met senior verantwoordelijkheid bij een internationaal topbureau met een grote diversiteit aan klanten en projecten binnen een gemotiveerd, energiek, informeel en professioneel team. Voor geselecteerde kandidaten wordt, als onderdeel van de procedure, de mogelijkheid geboden om te spreken met degene die als freelancer tijdelijk de rol heeft vervuld.

Interesse?
Stuur je motivatie en cv via hello.nl@omnicomprgroup.com aan Ingrid van Vliet, telefoon: 020 406 5934.