Senior consultant food

Wij – Omnicom Public Relations Group – zijn een fullservice-communicatieadviesbureau, een collectief van drie internationaal toonaangevende public relations en public affairs bureaus; FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli. In Nederland werken we, vanuit onze kantoren in Amstelveen en Den Haag, met zo’n 50 getalenteerde adviseurs en specialisten.Onze kracht en focus liggen op de sectoren healthcare & wellness en food & agriculture en daarnaast zijn we actief op klanten in sectoren als energie, technologie, financiële dienstverlening, consumer goods en overheid.

Voor de uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een senior communicatieprofessional die concrete ervaring heeft met het werken op, of bij, klanten uit het foodsegment. Je bent de dagelijks verantwoordelijke voor de professionele communicatieadvisering en dienstverlening aan onze bestaande en toekomstige klanten.

Jouw verantwoordelijkheden
Je ontwikkelt campagnes, maakt analyses, plannen, adviezen, begrotingen en leidt day-to-day accounts en accountteams. Je onderhoudt en bouwt goede relaties met klanten en je adviseert hen waar nodig, gevraagd en ongevraagd. Je maakt en geeft presentaties o.a. bij pitches. Je leidt team- en klantmeetings, brainstormsessies en begeleidt de junior teamleden in de day-to-day werkzaamheden. Als senior consultant werk je nauw samen met de director food & agriculture aan de realisatie van organische groei op klanten en newbusinessmogelijkheden. Vanzelfsprekend treed je vanuit jouw rol veel naar buiten en bouw je aan de zichtbaarheid, het netwerk en de reputatie van ons mooie bureau.

Wij vragen

  • Hbo/universitair werk- en denkniveau.
  • 7 á 8 jaar relevante (marketing-, communicatie-) en aantoonbare ervaring met het food (en/of agriculture)segment en kennis van het jargon en stakeholders is een vereiste.
  • Enkele jaren ervaring aan – of het werken met – bureauzijde is een duidelijke pre.
  • Moeiteloze en overtuigende presentatievaardigheden en (strategische) advisering aan zowel nationale als internationale klanten en stakeholders.
  • Ervaring met het leiden van complexere campagnes en projecten en het overzicht houden op en eventueel bijsturen van een of meerdere (account)teams.
  • Uitstekende beheersing van het Engels op niveau, zowel schriftelijk als mondeling, gezien onze deels internationale opdrachten en samenwerkingen binnen de netwerken.

Jouw talent
Je bent het servicegerichte, besluitvaardige, ondernemende en proactieve type en je vindt het een uitdaging om kansen te signaleren en deze ook te pakken. Je weet rust en overzicht te houden in stressvolle situaties en collega’s te motiveren en te inspireren. Je kunt een klant adviseren en overtuigen, want je bent naast goed geïnformeerd ook een commerciële, strategische, soepele en zelfverzekerde gesprekspartner. Je bent accuraat en zorgvuldig, hebt oog voor kwaliteit en detail.

Wij bieden
Een fulltimejob in Amstelveen met senior verantwoordelijkheid bij een internationaal topbureau met een grote diversiteit aan klanten en projecten binnen een gemotiveerd, energiek, informeel en professioneel team.

Interesse?
Stuur je motivatie en cv via hello.nl@omnicomprgroup.com aan Ingrid van Vliet, telefoon: 020 406 5934.