FleishmanHillard Nederland wint Sabre Award met Philips

Gisteren viel ons kantoor samen met klant Philips* opnieuw in de prijzen. Dit keer hadden we de eer om in Londen een Gold Sabre Award (van The Holmes Report) in ontvangst te nemen voor de Philips campagne ‘New Light on Old Masters’ rond de opening van het Rijksmuseum. We wonnen de award in de categorie Consumer Electronics.

Het was niet de eerste keer dat dit mooie project van Philips in de communicatieprijzen valt, want eerder dit jaar wonnen we met deze case ook al een European Excellence Award.

Philips verlichtte het gerenoveerde Rijksmuseum met het meest geavanceerde LED-verlichtingsontwerp voor een museum. In de publiciteit rond de opening van het nieuwe Rijksmuseum zorgden Philips en FleishmanHillard ervoor dat de innovatieve LED-verlichting een prominent onderdeel werd van de conversaties over het Rijksmuseum. Dit bereikten ze door vanaf het begin nauw samen te werken met museum experts en designers, welke al snel ambassadeurs werden en zelf conversaties opstartten over LED museum verlichting.

De campagne genereerde veel publicaties in on- en offline media waarin de kernboodschap over de verlichting terugkwam. Met diverse content via social media werd het onderwerp licht tot leven gebracht. Tevens toonden 25 internationale musea interesse voor hetzelfde licht als het Rijksmuseum.

Alle kunstwerken in het Rijksmuseum, evenals de buitengevel, zijn verlicht door Philips. Als een van de leidende partners in de renovatie heeft Philips nauw samengewerkt met het museum aan het verlichtingsontwerp, met een sterk accent op de beleving van de bezoekers en het behoud van de kunstwerken.

*FleishmanHillard bedient Philips als onderdeel van het mondiale Omnicom consortium OneVoiceConnect

Liesbeth De Smedt van Philips en Anette Hendrickx van FleishmanHillard

Liesbeth De Smedt van Philips en Anette Hendrickx van FleishmanHillard

image

  • Rosalinde van de Wall

    Rosalinde van de Wall is managing director van FleishmanHillard in Nederland en stond aan de basis van de Nederlandse vestiging. Als ervaren communicatieadviseur en gedreven teamcaptain is ze nauw betrokken bij alle aspecten van klantencommunicatie en bewaakt ze de onderscheidende...

    Zie profiel