Omnicom PR bureaus bundelen krachten in Omnicom Public Relations Group in Nederland en 3 andere Europese markten

AMSTERDAM, 2 maart 2017 – Omnicom Public Relations Group kondigt vandaag aan dat FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli hun operaties samenvoegen in 4 Europese markten. De nieuwe samenwerking drijft op de gezamenlijke kracht van de drie mondiale netwerken voor carrièremogelijkheden voor talent en een bredere en diepere basis voor services en expertise voor klanten. In Nederland wordt de Omnicom Public Relations Group geleid door Managing Director & General Manager Rosalinde van de Wall (voorheen Managing Director FleishmanHillard). Managing Director Social Impact & Creating Shared value, Monique Botman (voorheen Managing Director Porter Novelli) maakt deel uit van het management team.

Omnicom PR Group Nederland richt zich op 3 aandachtsgebieden waar de merken elkaar vinden en versterken:

  • Social Impact & Creating Shared value ‐ Alle kennis en activiteiten gericht op het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen voor opdrachtgevers bij overheid, non‐profit’s en bedrijven. We brengen partijen samen en bundelen krachten waar mogelijk. Sociale en commerciële winstmogelijkheden vormen het uitgangspunt.
  • Creative Strategy – Alle kennis en activiteiten gericht op het leveren van data gedreven, op insights gebaseerde, meetbare, creatieve content en campagnes voor klanten (Insights, Planning, Digital & Social, Creatie, Content & Design).
  • Reputatiemanagement – Alle kennis en activiteiten gericht op het bouwen en bestendigen van reputaties met alle relevante stakeholders (Public Affairs, Crisis& Issues, Interne communicatie, CEO‐positionering, stakeholdermapping en ‐ engagement, etc.)

De kracht van samenwerking
“In de 12 maanden dat Omnicom Public Relations Group bestaat, hebben we reeds gemerkt wat de kracht is van samenwerking in een geïntegreerd team.”, zegt Karen van Bergen, CEO van de Omnicom Public Relations Group in New York. “Deze samenwerking is een natuurlijke evolutie van de manier waarop we al werkten; het zal ons helpen nog beter te worden in het aantrekken van talent en het geeft ons de kans om meer en bijzondere services aan onze klanten te bieden.”

Services voor klanten
Rob Flaherty, chairman en CEO van Ketchum, zegt: “Dit formaliseert een manier van werken die al eerder leidde tot belangrijke en grote opdrachten van nieuwe en bestaande klanten. De samenvoeging maakt het mogelijk om onze competenties verder uit te breiden en nieuwe te bouwen, terwijl we vasthouden aan onze kracht, geschiedenis en cultuur zoals onze klanten die kennen en waarderen.”

Meer kansen voor talent
“We zijn erg enthousiast over de voordelen die de samenvoeging biedt voor ons talent,” zegt John Saunders, CEO, FleishmanHillard. “Niet alleen zullen zij meer kans zien om te groeien en nog meer en breder klantwerk te doen in andere sectoren en disciplines van het vak, maar ook profiteren van meer carrièrekansen en trainings‐ en opleidingsmogelijkheden.”

Schaalgrootte en flexibiliteit
Brad MacAfee, CEO van Porter Novelli zegt: “We maken het verschil met dit nieuwe, innovatieve bedrijfsmodel dat ons de slagkracht en schaalgrootte geeft om flexibel te opereren, nieuwe diensten en services te kunnen door ontwikkelen en daarmee ons talent en klanten nieuwe mogelijkheden te bieden.”

Onmiddellijk van start
De General managers van de Omnicom Public Relations Group in de 4 landen, naast Nederland te weten Italië, Spanje en Frankrijk, rapporteren aan David Gallagher, President growth and development, international. De transitie naar het werken
in dit nieuwe model start per direct.

 

 

Over de Omnicom Public Relations Group
Omnicom Public Relations Group is een collectief van drie mondiaal vooraanstaande public relationsbureaus en een aantal gespecialiseerde kantoren in aanvullende disciplines als public affairs, marketing to women, fashion, strategische advisering voor de zorgsector en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omnicom telt meer dan 6300 PR‐specialisten, werkzaam op ruim 330 vestigingen over de hele wereld. Zij zetten hun expertise in voor bedrijven, overheidsinstellingen, NGO’s en non‐profitorganisaties in een brede verscheidenheid aan sectoren. Omnicom Public Relations Group ondersteunt klanten met een nimmer aflatende focus op talent, een sterk innovatieve focus en een samenwerkingsgerichte bedrijfscultuur. Omnicom Public Relations Group is onderdeel van de DAS Group of Companies.