Omnicom Public Relations Group wint Alert Online campagne van Ministerie van Veiligheid en Justitie

Amstelveen, 1 juni 2017 – Omnicom Public Relations Group (OPRG) gaat cybersecurity onder de aandacht brengen in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De jaarlijkse bewustwordingscampagne ‘Alert Online’ van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is na een aanbesteding gegund aan OPRG (fusie Ketchum, FleishmanHillard en Porter Novelli).

Alert Online wil overheden, bedrijvende wetenschap en burgers in beweging brengen om samen te werken aan cybersecurity. Zo kan de weerbaarheid worden vergroot. Gedurende het jaar zullen in het kader van Alert Online verschillende activiteiten worden georganiseerd om aandacht te vragen voor cybersecurity. Het zwaartepunt ligt hierbij in de campagneweken van 2 tot 13 oktober 2017.

Collectieve kracht
“Het winnen van deze pitch is, naast een prachtige communicatiecampagne, een belangrijk moment om de collectieve kracht en hoge kwaliteit van ons nieuwe team op basis van drie wereldwijde netwerken te laten zien”, aldus Rosalinde van de Wall, General Manager en Managing Director van OPRG.

“Deze campagne vereist precies waar onze kracht ligt op het gebied van Shared Value; het bij elkaar brengen van diverse partijen en kennis om samen te werken aan een belangrijk maatschappelijk en zakelijk doel”, zegt Monique Botman, managing director Social Impact & Creating Shared Value bij OPRG. “Het talent en de expertise van onze mensen op het gebied van cybersecurity vormden de basis van ons voorstel bij de pitch. Onze creatieve online strategieën gaven de doorslag.”

Over Omnicom Public Relations Group Nederland
Omnicom Public Relations Group Nederland is een full service communicatieadviesbureau dat zich inzet voor bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. De organisatie is een collectief van de drie mondiaal vooraanstaande public relations & public affairs bureaus FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli en richt zich op drie aandachtsgebieden: Social Impact & Creating Shared Value, Creative Strategy (insights & analytics, social en digital, content en creatie) en Reputatiemanagement. De organisatie ondersteunt klanten met zo’n 50 getalenteerde pr- en communicatieadviseurs, heeft een sterk innovatieve focus en een samenwerkingsgerichte bedrijfscultuur. Omnicom Public Relations Group NL is onderdeel van de DAS Group of Companies.